Fez - Marokko
Home » Eten & drinken

Eten & drinken


De bekendste gerechten uit Marokko zijn waarschijnlijk Couscous en tajine.Couscous  wordt ook wel omschreven als het nationale gerecht van Marokko en in Fez komt u dit gerecht dan ook overal op straat tegen. Het recept van deze dish heeft als belangrijkste ingrediĆ«nten gestoomde tarwegries, graankorreltjes samengevoegd met een stoofpot van groenten, lamsvlees en diverse regionale kruiden.  
Tajine is een stoofpot welke aardappelen als hoofdbestandsdeel heeft het wordt aangevuld met verscheidende soorten groenten en vlees welke allemaal in een  aardewerken schotel (de tajine) worden gedaan.  Deze hoge keramische kegel van aardewerk welke op een schaal staat, heeft als belangrijkste werking dat door zijn vorm de het lucht circuleert. En zo voor hete garingsproces zorgt.  Het eten is verassend lekker.
In Fez zijn op straat diverse eetstalletjes waar u in veel gevallen voor weinig geld heerlijke Marokkaanse gerechten kunt proeven. Als een stalletje het druk heeft dan kunt u hier doorgaans met een gerust hart eten.

Marokko is geen land van de alcohol. Het is weliswaar te verkrijgen maar de Marokkaan zelf drinkt doorgaans veel thee en koffie. Ga ook eens gerust een theehuis binnen om hier een kopje lokale thee te proeven.